Weer raak!
Jawel, een dag later, wederom iets lekkers gevonden. Ik had van de laatste Tiki Time nog een rode grapefruit liggen. Die moest ook op voordat ie begon te schimmelen. En aangezien er best veel sap uit zo’n vrucht komt, zocht ik een cocktail waar een significante hoeveelheid grapefruitsap in moest. En ik vond deze op Trader Tiki’s Booze Blog, de Yellow Carvel. Het recept viel helemaal op z’n plek omdat ik nodig eens iets moest gaan doen met die fles Drambuie die al een tijd onaangeroerd in de kast stond.
Op zich vind ik grapefruitsap snel te wrang, maar zoals in bovenstaand blog te lezen wordt dat helemaal geneutraliseerd door de overige ingrediënten. Een vol ounce suikersiroop maakt ‘m behoorlijk zoet, maar dat kan ik best hebben af en toe.
Afgelopen Lowlands viel op het podium te zien dat Johnny Rotten groot liefhebber van Drambuie was. Misschien ben ik het nu ook wel, althans in deze samenstelling. Dit goedje gaat in ieder geval soepeltjes naar binnen.
- 1½ oz vers grapefruitsap
- 1½ oz Drambuie
- 1 oz suikersiroop
- 2 dashes Angostura Bitters
- snufje zout
Schudden met crushed ice (ik deed ongeveer 10 oz ), uitgieten in een longdrinkglas, opvullen met bubbeltjeswater, garneren met een stuk grapefruitschil.
PS. Het viltje is nog een souvenirtje van de kerstborrel van KindaMuzik van een paar jaar terug, in het gebouw van het NPI aan de Prins Hendrikkade te A’dam. Ik vond de kleur goed passen bij het drankje…
wat een gezellige opmaak, zo ineens! 🙂
De Appie (iig XL) heeft nu ook witte grapefruits, voor al uw persplezier…
Lekker bezig, J! Dit recept ga ik ook binnenkort proberen, of is dat stiekem toch zonde van de Drambuie? 😉
Ik zat net even in de kast te struinen, maar ik heb helemaal geen Drambuie, binnekort maar eens aanschaffen…